Menu

אסאדו בתנור

של האתר: דרום אמריקה בשרים לגריל ואסאדו

מצרכים:

נתח של 2-3 ק”ג אסאדו פמפס ( ללא עצם)

1/4 כוס שמן זית

צרור עלי רוזמרין

6 שיני שום

מלח גס לפי הטעם

הוראות:

כותשים את שיני השום.

מערבבים בכוסית את השמן עם שיני השום הכתושות,

 מעסים היטב את הנתח ומפזרים את המלח והרוזמרין על צדו העליון.

מדליקים תנור על מצב גריל בטמפ’ מקסימלית ונותנים לו מספר דקות להתחמם.

מניחים את הנתח על רשת הגריל כשתבנית מונחת בתחתית התנור,

מכניסים את הרשת לתנור במקום הכי קרוב לספירלת הגריל ( מבלי שהנתח יגע בספירלה).

צולים כעשר דקות על כל צד, עד שכל צד משחים.

מורידים את הנתח לתבנית (לתוך הנוזלים שנמצאים כבר בתבנית).

 עוטפים בנייר כסף, מעבירים את התנור לצלייה רגילה על חום של 150 מעלות וצולים כ-3 שעות ומעלה.

מוציאים את הנתח ופורסים – בתאבון !

של אייל שיאון
מצרכים:
1 קילו אסאדו
5 גזרים מקולפים (את הגדולים ביותר חציתי לשתי חתיכות, את הקטנים יותר השארתי שלמים
1 בטטה גדולה חתוכה לשמונה
2 תפוחי אדמה קטנים חצויים
1 סלק מקולף חתוך לרבעים
1 בצל סגול מקולף וחתוך לרבעים
שיני שום קלופות.
חצי חזה אווז מעושן של אלי גור
קומץ מתבלין Hong Hua של דרקון אדמה.
הוספתי גם פפריקה מעושנת מלח גס ופלפל.
הוראות הכנה:

הכנסתי את האסאדו לתבנית ביחד עם כל המרכיבים שרשומים למעלה את התבנית מילאתי עד 3/4 גובה בציר בקר ולתנור. 170 מעלות, שלוש שעות.

של אלינה קגנוביץ'

שמים בתבנית/סיר/קדרה ירקות שורש שרוצים ומעליהם את הבשר מתובל במלח, פלפל, כמון ומה שבא לך.

מכסים ואוטמים טוב עם נייר כסף ומכניסים לתנור על 100 מעלות לכמה שיותר שעות…12 שעות זה אחלה

של גיא גלעד

חממי תנור לחום הכי גבוה שימי בסיר ירקות שורש,  תניחי עליהם את האסאדו (אפשר לפזר מלח-פלפל)

תסגרי את הסיר תכניסי לתנור ל 40 דקות תנמיכי את החום לסביבת 150 תני לו 4 ומעלה שעות

בתאבון.

של קובי שבתאי

ירקות שורש חתוכים גס בתחתית הסיר. בצל גזר כרישה סלרי גם צנון וסלק יתקבלו בברכה. מעל מניחים את האסאדו. מלח פלפל וענף תימין . מכסים הרמטית את הסיר ומכניסים לתנור חום 110 למשך 12 שעות. פשוט וקל.

של נתי שלום

אני אישית אוהב לשים את האסאדו בסיר ריק. בלי כלום למעט קצת תבלין סטייק עליו. 12-14 שעות על 110-120 מעלות.

של שושנה כהן

אני לפעמים מבשלת את האסאדו עם עצמות וירקות וגם בשר עוף מוסיפה גם מיץ לימון לטעם זה הרבה יותר מהיר מתנור .יכול לקחת עד כשעה וחצי בסיר לחץ

של רינת-יה אלון פרסקי

שימו ירקות שורש בתבנית, על זה שימו את האסאדו, אפשר גם קצת עשבי תיבול, מלח פלפל, לאטום טוב את התבנית בנייר כסף, שימו על 100 מעלות ובשלו בין 8-16 שעות.

של עדו ניסים

אחרי 11 שעות בתנור. הושבתי את הבשר על בצלים, פטריות שמפיניון והרבה שיני שום שלמות, עם כמויות היסטריות של פלפל שחור. זה כל כך רך וטעים…


תגובות

תגובות

תגיות

אסאדו בקר תנור

באותו עניין

2 תגובות על “אסאדו בתנור”

  1. מאסטר מיט הגיב:

    נהדר, הולך לנסות את כל ההמלצות של החברים!

  2. ש הגיב:

    אני מוסיף חצי בקבוק יין אדום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *