Menu
פאי תפוחים מפנק

פאי תפוחים מפנק


קיבלתי כמות גדולה של תפוחים שהיו חצי פגועים, אבל חבל לבזבז. אז הצלתי את מה שיכולתי ויצאתי לחפש משהו לעשות עם התפוחים. יצא פאי.

להגשה כף גדושה של קצפת עם פרוסת פאי.
האמת שחצי מהכמות הכנתי בפאי עם בצק פליאוליתי והחצי השני עם בסיס של בצק מחיטה. כך שיצאו שתי תבניות של פאי, אחד פליאוליתי והשני לא. הפליאו טיפה יותר כבד ומשביע בגלל הקמחים העשירים, אבל בסך הכל אין הרבה הבדל.

בבלוגים שונים של הפליאו אני רואה מתכונים גם לבצק פריך לפאי ללא אגוזים כך שמתאים גם לפרוטוקול האוטואימוני, אז אפשר להחליף את הבצק לכזה. עדיין לא ניסיתי בעצמי כי חסר לי אחד המרכיבים. את החמאה אפשר להחליף בקלות בשמן קוקוס או לוותר עליה. אפשר גם להוסיף מעט ג'לטין במקום או אפילו בנוסף. אני חוזר – לא ניסיתי בעצמי.
רשימת מצרכים:
תפוחים, לא יודע כמה, אבל משהו כמו 6-8 אמור לעבוד. מתאים במיוחד לתפוחים עייפים או כאלו פגועים שצריך לזרוק חצי תפוח.
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות קמח קוקוס
75 + 50 גרם חמאה
מעט דבש או מייפל
כפית קינמון
1/2 כפית מוסקט טחון



הוראות הכנה למלית:
את התפוחים קולפים וקוצצים לקוביות גדולות של בערך 1.5 ס"מ או לחילופין לפרוסות. שמים את התפוחים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ועוד כמה דקות של בישול על חום נמוך ומורידים מהאש. מסננים את התפוחים מהנוזלים ואת הנוזלים ממשיכים לצמצם על אש קטנה.
שני שליש מהתפוחים שומרים בצד ושליש מכמות התפוחים המבושלים מרסקים בבלנדר, מוסיפים את הקינמון והמוסקט ומעט מההמתקה בה בחרתם, את 50 גרם החמאה ומעט מהנוזל המצומצם. המרקם הנכון הוא כזה שמתערבב בבלנדר. טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים בקערה את התפוחים המבושלים עם הרסק שיצרנו.

הוראות הכנה לבצק:
מערבבים את כל הקמחים היבשים (טפיוקה, שקדים וקוקוס) של הבצק הפריך. לאחר מכן מוסיפים 75 גרם חמאה מומסת ומעט המתקה ולשים היטב. הבצק צריך להיות יציב. לא קשה מדי ולא דביק. אם דביק מדי מוסיפים עוד קמח קוקוס ואם יבש מדי אפשר להוסיף קצת מנוזלי הבישול של התפוחים (או מים).

את הבצק רצוי להכניס לחצי שעה למקרר כדי שיהיה יותר קל לעבוד איתו. לאחר מכן משטחים את הבצק בתוך תבנית פאי.
מסדרים את התפוחים באופן אחיד ומכניסים לתנור על חום של 150 מעלות למשך כ20 דקות.

רצוי לחתוך ולאכול רק לאחר שהפאי מתקרר.
טיפים ושדרוגים:
נהוג להגיש פאי תפוחים עם כדור גלידת וניל, אפשר להכין פשוט קצפת משמנת מתוקה עם מעט תמצית וניל. זה מה שאני עשיתי.
מי שרוצה מנה יותר מרשימה יכול לשים עוד שכבה של בצק מלמעלה, אפשר אפילו לעשות רצועות בצק בשתי וערב. אבל בעיני מיותר ליום יום.
למי שרוצה מרקם קרנצ'י במלית, אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים או צ'יפס קוקוס.

אפשר להבריש את הפאי בביצה ו/או מייפל מדולל במים כדי ולשרוף אותם עם מבער. בעיקר בשביל הרושם.


תגובות

תגובות

תגיות

בצק פריך פאי פאי תפוחים קינוח קינוחים תפוחים

באותו עניין

2 תגובות על “פאי תפוחים מפנק”

  1. שגב הגיב:

    אתה אוכל קמח חיטה?!?!?! מצד שני, אם כבר מכינים קינוחים מדי פעם לדעתי אין הבדל בין הקמחים של הפליאו לקמח חיטה, כי קמח שקדים לדוגמה מתחמצן בתנור (ובכלל, קמח זה טחינה של זרע = מתחמצן אחרי מס' ימים, לא משנה סוג הזרע).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *