Menu
ביף ג'רקי (או, מה אוכלים כשרק בא לנשנש)

ביף ג'רקי (או, מה אוכלים כשרק בא לנשנש)

 

 


יום חופש!!!! סוף סוף יום חופש!!!!

אז מה עושים ביום חופש? מבשלים כמובן….

היום התמקדתי בג'רקי (בשר מיובש). ג'רקי זה תהליך ייבוש ושימור עתיק לבשר, שבו מתבלים היטב את הבשר, ומייבשים אותו היטב בחום נמוך לזמן רב, לרוב בשילוב עישון. יש המון המון מתכונים ותיבולים, החל ממרינדות וכלה בתיבול יבש. אני עשיתי בתיבול יבש של טוסקנה, אבל הכל הולך.

באיזה בשר משתמשים? בעיקרון בכל נתח דל בשומן (שומן מפריע לתהליך השימור) ודל בגידים (כי הם לא מתרככים בתהליך). הנתח המועדף עלי הוא הוואסיו או הפלאנק, אבל גם כף, צ'אך, וויסבראטן, שייטל ואפילו מכסה אנטריקוט יעבדו נהדר.

פתחתי את הבוקר בכוס קפה שחור, ואז התחלתי במסיבה.

רשימת מצרכים:
כ4 קג נתח ואסיו משוייש ויפה, ללא השומן והגידים החיצוניים.
חופן טוסקנה
מעט מלח.



הוראות הכנה:

את הבשר אני פורס לרצועות ארוכות ודי דקות, פורסים נגד כיוון הסיבים.
מתבל, ומשאיר טיפה לספיגת טעמים. היום תיבלתי בתערובת "טוסקנה" שנתתי לה טחינה נוספת במטחנת תבלינים וערבבתי עם מעט מלח.
לוקחים את הרשת של התנור, עוטפים בנייר כסף (לא הכרחי, חוסך המון זמן בניקיונות אח"כ).
מסדרים את רצועות הבשר על הרשת, ומכניסים לתנור על המינימום שלו (סביבות ה70-80 מעלות, אני עושה בטורבו), בערך ל4 שעות.
הבשר צריך להיות יבש אבל עדיין מעט רך וגמיש.

חשוב!
בזמן הייבוש צריך להשאיר את דלת התנור פתוחה טיפה כדי שהלחות תצא מהתנור.
את הג'רקי שומרים במקרר בשקית ניילון או צנצנת סגורה היטב למניעת כניסת לחות.

 

 

פורסים את הבשר לרצועות נגד כיוון הסיבים

פורסים את הבשר לרצועות נגד כיוון הסיבים

מוסיפים את התיבול ומערבבים בעדינות

מוסיפים את התיבול ומערבבים בעדינות

מצפים את הרשת בנייר כסף

מצפים את הרשת בנייר כסף

מסדרים את הבשר על הרשת

מסדרים את הבשר על הרשת

מכניסים את הרשת לתנור

מכניסים את הרשת לתנור

בתאבון....

בתאבון….


תגובות

תגובות

תגיות

בקר בשר ג'רקי ואסיו ייבוש שימור

באותו עניין

תגובה אחת על “ביף ג'רקי (או, מה אוכלים כשרק בא לנשנש)”

  1. שגב הגיב:

    סוף סוף מתכון ברור לג'רקי! תודה!
    החסרון היחיד של הדבר הזה זה העלות – הבשר שצריך לקנות בשביל החטיף הזה יקר מאוד 🙁

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *