Menu

צלי בקר ליום חורפי

קמתי אתמול בבוקר ליום שמשי וחמים, אבל התחזית למחר (היום) טענה שגשם לפנינו. נו טוב, יש גשם, צריך לבשל משהו חורפי ומחמם.
בביקור אצל הקצב שמתי לב למשהו מעניין. הנתחים המיועדים לצלי הפכו די יקרים, בסביבות ה80 ש"ח לקילו, אבל יש עוד המון נתחים יותר זולים שמעולים להכנת צלי טוב במחירים של 40 ש"ח לקילו. חזרתי הביתה עם נתח אחד של שני קילו בשר צלעות משוייש ויפה (אפשר בהחלט גם צוואר ללא עצם). הנתח נכנס לסיר גדול עם מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי, והתבשל לו לאיטו במשך כ-4 שעות (אני אישית אוהב בישול ארוך לשרירים, אפשר גם שעתיים), סונן, והוכנס למקרר ללילה למנוחה קלה.
למחרת בבוקר, קיצצתי כשני קילו בצל, וטיגנתי היטב בהמון שומן בקר מזוקק. את הטיגון עושים על חום בינוני כדי שיזהיב אבל לא ישרף, ומצטיידים בהמון סבלנות. בינתיים קולפו שני ראשי שום, והשיניים השלמות נוספו לבצל.
20141124_110946
את הנתח הקר פרסתי לפרוסות לא ממש דקות, בערך בעובי אצבע:
20141124_111800
כאשר הבצל והשום מטוגני ומוזהבים למשעי, הוצאתי חצי מכמות הבצל, סידרתי את פרוסות הבשר על הבצל שבסיר, כיסיתי בבצל הנותר, מעט ציר בקר טוב, מלח ופלפל, ועוד בישול קצר של שעה בערך על אש נמוכה.
20141124_113637
את הצלי הגשתי על פירה כרובית פשוט, חגיגה של טעמים בצלחת.
בתיאבון….


תגובות

תגובות

תגיות

מתכון

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *