Menu
מוח עגל ברוטב אדום חריף

מוח עגל ברוטב אדום חריף


מוח עגל הוא נתח בשר שרבים נמנעים מלהכין בבית משום מה, זאת למרות שהוא די פשוט לעבודה ומאוד טעים. בנוסף בשר מוח עשיר מאוד בשומנים חיוניים, כולסטרול בריא, אומגה 3 ובי 12. מוח מאוד אוהב את התיבול החריף והמתכון הזה נחשב קלאסי.

רשימת מצרכים:
2 יחידות מוח עגל
4 כפות חומץ
1/2 ראש שום (אפשר גם יותר)
3 עגבניות קצוצות דק
3 כפות רסק עגבניות
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
צרור כוסברה שטוף וקצוץ גס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שטה (או לפי הטעם)
1/2 כפית כמון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם



הוראות הכנה:
חולטים את המוח במים רותחים עם 4 כפות חומץ למשך כ-10 דקות, ומעבירים לקערה עם מי קרח (אפשר לשטוף במים קרים מתחת לברז במקום אם כי פחות מומלץ). מקלפים בעדינות את הקרום מעל המוח כדי שלא יאבד את הצורה המיוחדת של המוח.
בסיר רחב מטגנים את השום במעט מהשמן, עד שהוא נפתח ומשחרר את הריח. יש להיזהר שלא לשרוף את השום. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים למשך כמה דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, חצי כוס מים ואת כל התבלינים מלבד הכוסברה ומבשלים בסיר מכוסה למשך כחצי שעה. לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים.
את המוח אפשר להכניס בשלמותו לסיר (בשביל האסתטיקה) או לפרוס לפרוסות של 1 ס"מ. מבשלים על אש נמוכה למשך שעה עם מכסה סגור, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת.

טיפים ושדרוגים:
יש אנשים שמוסיפים גם כורכום, אני פחות אוהב.
אנשים שיש להם בעיה עם כוסברה, יכולים להשתמש בפטרוזיליה ו\או עלי סלרי. כולי תקווה שיום אחד עוד ימצאו תרופה לאי סבילות לכוסברה, ואז תוכלו לחיות חיים מלאים.


תגובות

תגובות

תגיות

איברים פנימיים מוח קדירה רוטב עגבניות

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *