Menu

שווארמה דגים על מצע פירה בטטה של קובי שבתאי

כמו הרבה סיפורים טובים, גם זה התחיל בנקישה מפתיעה בדלת.

השעה הייתה רבע לשש בערב, אשתי והילדים בדיוק יצאו לטייל ואני נהנתי מכמה רגעים של מנוחת לוחמים (במילים אחרות, הייתי בפייסבוק), והנה נקישה בדלת.

ובדלת נכנס קובי עם שקיות מצרכים לרוב. אפרת לא סיפרה לך? הוא התפלא, קבענו שנבשל משהו קטן ביחד בשביל להעלות לאתר.

אז קובי התבאס כי הילדים לא בבית, אבל הבטחתי לו שעוד מעט הם יגיעו ובינתיים שיסבול אותי. וכמו ילד קטן מיהרתי לשקיות בסקרנות לראות מה אנחנו הולכים לבשל היום.

 

לבשל עם קובי זו חוויה, כמו בתוכניות הבישול הוא חותך ומכין הכל מראש בכלים מסודרים, בקרוב הוא יעשה סדנאת בישול ותוכלו גם להצטרף…

אז התחלנו לקצוץ:

(בשביל השווארמה)

חבילת פטריות שמפניון קצוצה

2-3 בצלים קצוצים

צרור פטרוזיליה שלם קצוץ

ובנוסף כלי פיירקס עם מכסה טוב מלא בחתיכות של דלעת ובטטה (יהפכו תכף לפירה) ושתי בטטות פרוסות דק (יהפכו מיד לצ'יפס בתנור). בנוסף חבילת חמאה איכותית בשביל הפירה ושמן קוקוס לצ'יפס.

הכנות

הכנות מוקדמות לארוחה

מתחילים עם התוספות:

מחממים תנור לחום גבוה, מסדרים את הבטטות של הצ'יפס על תבנית מרווחת (אנחנו השתמשנו בתבנית פיירקס) ומפזרים בנדיבות שמן קוקוס ומעט מלח ופלפל, מכניסים לתנור ומקווים שיהיה מוכן בזמן.

במקרה שלנו הצ'יפס נצלה כראוי רק בסיום הארוחה, ושימש כנשנוש/קינוח.

צ'יפס בטטה

צ'יפס בטטה בהכנה בתנור

להכנת הפירה הוספתי עם הבטטה והדלעת קצת מים והכנסתי למיקרו ל12 דקות. ניתן גם לבשל או לאדות בסיר, אבל התעצלנו הפעם. לאחר סיום הבישול כשהירקות רכים שופכים את המים, מוסיפים את החמאה (בערך 150 גרם) ומועכים הכל יחד. מתבלים עם מלח ופלפל ומשאירים להתקרר.

ניתן לעשות את הפירה עם כל ירק כמעט, החל מברוקולי, כרובית ותרד ועד סלק, גזר וקולורבי. תעופו על הדמיון שלכם.

 

ועכשיו לשווארמת הדגים!

קובי הביא איתו טונה, סלמון, אמנון ושרימפס קפואים.

את כל הדגים קוצצים לגודל של שווארמה בעודם קפואים/חצי קפואים.

את השרימפ חולטים עד שניתן לנתק את הזנבות, מסננים וזורקים את הזנבות.

זה צריך להיראות בערך כך:

דגים

דגים קצוצים ושרימפס

במחבת גדולה (לי יש סוטאז' גדול שאני חולה עליו) מחממים חמאה או שמן קוקוס. קודם כל מזהיבים את הבצל

בצל

מוסיפים את הדגים תוך כדי ערבוב עדין ומתבלים בראס אל חנות ומעט מלח

מוסיפים את הדגים

מוסיפים את הפטריות

מוסיפים פטריות קצוצות

ואחרון חביב מוסיפים את הפטרוזיליה רגע לפני שמורידים מהאש ומתקנים תיבול.

פטרוזיליה רגע לפני שמכבים את האש

 

זה הכל.

להגשה מסדרים בצלחת עמוקה מעט פירה דלעת ובטטה ועליו מנה נדיבה של השווארמה דגים. כמה חתיכות צ'יפס עושים את המנה למושלמת.

מנה בצלחת

והנה אור בת השנה ורבע אוכלת ונהנית. היו ואכלו בהנאה גם שני האחים הגדולים שלה והבת של השכנים, אבל הם לא רצו להצטלם

אור נהנית

בום!

 

וכמה דברים לסיום..

קודם כל אם אתם רוצים שקובי יבשל לכם לאירוע, אז אפשר ליצור איתו קשר דרך הדף שלו בפייסבוק.

אם עדיין לא רכשתם את ספר הבישול של קובי ושל ליאור, אז הגיע הזמן. (דף המכירה של הספר בקישור)

ובקרוב (מאוד!) קובי יוצא בסדרת סדנאות בישול פליאוליתיות לגמרי. אז תהיו ערניים כדי לתפוס את מקומכם, כי מספר המקומות מוגבל.

 

בונוס אחרון למי שהמשיך לקרוא עד סוף הפוסט, המפגש הראשון של קובי ושלי התקיים סביב שווארמה (לא דגים) בעקבות פוסט שלי בפייסבוק והשרשור שהתפתח ממנו. השרשור הוא בקבוצת הפייסבוק הגדולה של הפליאו – פליאו הגרסא הלא מצונזרת, אז אתם חייבים להיות חברים כדי לצפות. הקבוצה הזו היא הבית של הפליאו בישראל, מוזמנים.


תגובות

תגובות

תגיות

דגים מתכון מתכונים

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *