Menu
חמין פליאוליתי, אגדה או מציאות?

חמין פליאוליתי, אגדה או מציאות?


בימים גשומים אלו אני מקבל המון בקשות למתכון טוב לחמין.
אז זהו, שאין כזה 🙂
למה? חמין תמיד תמיד מבוסס על קטניות ו/או דגנים, וכל הרעיון בחמין הוא לשמור על פשטות ולא להסתבך עכשיו בהנבטות והמרות של קמח עם שומן למשהו "כשר" פליאו למילוי בקישקע.
אז מה עושים? עושים תבשיל קדירה נחמד. אחלה דרך להשתמש בנתחים יותר שמנים, גידיים וזולים, ומעט מאוד עבודה על הכנה של הסיר. חותכים, מסדרים בסיר, ולתנור.
את המתכון הזה הכנתי עם בירה גינס (לא הכי פליאו, אבל למי שלא רגיש לגלוטן לא אמורה להיות בעיה מיוחדת עם בירה). כמובן שניתן להחליף את הבירה בכל נוזל ארומטי אחר כמו יין, ציר או רק מים.
רשימת מצרכים:
2 ק"ג נתח בשר שומני ועסיסי או נתח רזה עם גידים.
1 ק"ג עצמות בקר, שילבתי עצמות מח (לקינוח שלי) ועצמות סוכר לטעם.
2 בצלים גדולים.
2 ראשי שום.
4 תפו"א בינוניים.
כמה גזרים קלופים.
ראש כרובית נקי ושטוף.
100 גר' רסק עגבניות.
500 גר עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר משימורים איכותיים).
מים/ציר/בירה/יין.
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה, עשבי תיבול.


הוראות הכנה:
בסיר רחב עם מכסה טוב מסדרים את הבשר והעצמות על הקרקעית של הסיר.
מוסיפים את הירקות מעל לבשר.
מערבבים בכלי נפרד את הרסק, העגבניות, התבלינים ומעט מהנוזל, שופכים לסיר ומוסיפים נוזל עד לכיסוי (אני השתמשתי בחצי ליטר גינס, והשלמתי במים).
מכסים היטב, ומכניסים לתנור על 100 מעלות לכל הלילה (אצלי הוא היה בתנור כ13 שעות).

טיפים ושדרוגים:
*אפשר להשתמש במגוון נתחי בשר לקדירה, כגון אסאדו, צלי כתף, אוסובוקו, זנב, צלעות, צוואר וכו'.
*אין ממש גבול לירקות שאפשר להוסיף לתבשיל: סלק, לפת, ארטישוק ירושלמי ועוד.
*יש להקפיד על סיר אטום היטב וטמפ' נכונה. בשר רך אבל יבש מעיד על אטימה לא טובה, בשר לא מוכן מעיד על טמפ' נמוכה מדי, ובשר שרוף מעיד על טמפ' גבוהה מדי.

מתחיליפ בסידור הבשר והעצמות.

מתחילים בסידור הבשר והעצמות.

הירקות מצטרפים מלמעלה.

הירקות מצטרפים מלמעלה.

התבלינים ועשבי התיבול מתערבבים לפני החיבור לסיר כדי לשמור על אחידות.

התבלינים ועשבי התיבול מתערבבים לפני החיבור לסיר כדי לשמור על אחידות.

כל הנוזלים מתווספים לסיר, ולתנור....

כל הנוזלים מתווספים לסיר, ולתנור….

ככה נראה חמין פליאוליתי.

ככה נראה חמין פליאוליתי.

את הנוזלים שנותרו בסיר מסננים לכלי ולמקרר. הנוזל נפרד לשומן מזוקק מתובל לשימות בכל טיגון כלשהו, והנוזל לציר טעים וגלטיני לאורז/מרקים/תבשילים.

את הנוזלים שנותרו בסיר מסננים לכלי ולמקרר. הנוזל נפרד לשומן מזוקק מתובל לשימות בכל טיגון כלשהו, והנוזל לציר טעים וגלטיני לאורז/מרקים/תבשילים.

 


תגובות

תגובות

תגיות

בישול ארוך בקר חמין

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *