
סוכריות גומי ביתיות | ג'לי
ג'לטין הוא בריא וחשוב וגם חסר בתזונה המערבית (הנה הפוסט שמסביר בפירוט). אבל חשוב אפילו יותר, הוא קל מאוד להכנה.
רשימת מצרכים:
1 כוס נוזל – מים, מיץ פרי, חליטת פירות/צמחים
1/2-2 כפות ג'לטין – כאשר חצי כף תתן מרקם של ג'לי בעוד שכף או שתיים של ג'לטין יתנו מרקם יותר כמו סוכריית גומי/דובון/נחש
המתקה לבחירה – דבש, מייפל או כל ממתיק אחר.
הוראות הכנה:
מחממים את המיץ או החליטה
מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
מכניסים לכלי או תבנית ולמקרר. אני ממליץ על אינגליש קייק או תבנית סיליקון פשוטה (אחרי כן חותכים), אבל אפשר גם להכניס לתבניות בצורות או לכלי להכנת קרח בצורות.
טיפים ושדרוגים:
אפשר להכניס חתיכות פרי שלמות פנימה ולעשות צורות יפות.
אפשר גם לערבב את הג'לטין עם כל נוזל טעים אחר, איילת ניר הציעה חלב קוקוס בתוספת קקאו ליצירת מילקי פליאו
תודה! כמה זמן זה אמור להחזיק במקרר?
3-4 ימים במקרר לפחות. הרבה יותר במקפיא. אם התלבש על זה עובש זורקים.
אבל נגמר הרבה יותר מהר…
שלום, אם אני רוצה לעשות עם מחית פרי (פרי טרי טחון), זה עדין כוס? תודה
ועוד שאלה, איזה פרי מומלץ?
כולם, בעיקר פירות יער.
עדיף לדלל בקצת שמנת/קרם קוקוס או מים. הכמות של הג'לטין היא לכוס
כמה זמן צריך להיות במקרר לפני האכילה?
עד שמתמצק, בד"כ כמה שעות.
כמה מומלץ להמתיק לכוס נוזל ?
תודה
כמה שפחות 🙂
אפשר להמתיק עם סטיוויה?
זה יחזיק מחוץ למקרר בקופסת אוכל של הילד?
כמה המתקה מומלץ לשים לכמות של תבנית שייצא לא מתוק מידי?
והאם אפשר סוכר?
כמות המתקה היא עניין מאוד אישי. אין שני אנשים שיענו באופן זהה.
לגבי סוכר, עבור מרבית האנשים הוא ממתיק לגיטימי. תלוי מינון כמובן