Menu
מרק עם קניידלך פליאו (ללא גלוטן)

מרק עם קניידלך פליאו (ללא גלוטן)


מרק עם קניידלך הוא אחד המאכלים הטעימים ביותר בפסח. להבדיל מזוועות קולינאריות כמו ביצה מקושקשת עם מצה וזוועות בריאותיות כמו מצה עם ממרח שוקולד, כדורי הבצק האלו דווקא יוצאים מוצלחים. גם בקרב לא יהודים וגם במהלך כל השנה יש שמכינים אותו. אז למרות שאין פה איזו נחיצות תזונתית, אבל למה שנפסיד את הכיף הזה?

רשימת מצרכים למרק:
כמה חתיכות של גב עוף
3 גזרים
2 בצלים
כמה גבעולי סלרי
מלח ופלפל

רשימת מצרכים לקניידלך:
3 כוסות קמח שקדים
4 ביצים
חצי כפית סודה לשתיה
מלח ופלפל



הוראות הכנה:
שמים את העופות בסיר גדול עם מים, מלח ופלפל. מרתיחים ומעבירים לאש קטנה למשך שעה לפחות (רצוי שעתיים+). מוסיפים את הירקות חתוכים גס ומבשלים למשך חצי שעה נוספת – עד שהם מתרככים, אבל לא נעשים רכים מדי.
מוציאים את הירקות והעופות מהמים ושומרים בצד.
בקערה מערבבים את הביצים עם שתי כוסות קמח שקדים, המלח והפלפל ומערבבים טוב. מוסיפים בהדרגה עוד קמח שקדים עד שמגיעים למרקם דביק אבל כזה שיאפשר לנו להכין כדורים מהבצק.
טועמים מעט מהתערובת ומתקנים תיבול. מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים טוב.
משמנים את הידיים כדי למנוע הידבקות של הבצק לידיים ויוצרים כדורים לא מהודקים מדי, מכניסים למרק לבישול על אש קטנה של כחצי שעה. מחזירים את הירקות והעוף לסיר, מבשלים למשך כחמש דקות נוספות ומגישים לשולחן.

טיפים ושדרוגים:
רצוי להגיש לא יותר מקניידל אחד לאדם, מדובר בקניידלך מאוד משביעים. חבל שתתמלאו מהם ולא יישאר לכם מקום לשאר האוכל בשולחן החג…


תגובות

תגובות

תגיות

חג חגים מרק סדר פסח פסח קניידל קניידלך

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *