Menu
מרק מינסטרונה פליאו

מרק מינסטרונה פליאו


מרק מינסטרונה הוא מרק איטלקי עשיר שבאופן מסורתי מכיל ציר בקר, קטניות, ירקות שורש ותבלינים ועל פי רוב גם פסטה. אבל ניתן להחליף את הפסטה באורז או פשוט לא לשים אותה במתכון. המרק עשיר ואין צורך בעוד פחמימה.

אני מניח שאפשר להכין את המרק גם בלי קטניות, אבל זה לא בדיוק אותו הדבר. אז אנו נתקלים בבעיה הרגילה של עבודה עם קטניות של העדר ספונטיות עקב הצורך בשרייה והנבטה של כמה ימים. מצד שני גם בישול ארוך של ציר הוא לא בדיוק שיא הספונטניות, אז את ההכנות למרק הזה מתחילים כאשר בתחזית מודיעים שבעוד שבוע צפוייה חזית קרה.

אופציה נוספת היא להשרות את הקטניות וגם לבשל אותן ולאחר מכן להקפיא לשימוש מאוחר יותר. אם יש לכם קטניות במקפיא וציר אתם יכולים להיות הרבה יותר ספונטניים

רשימת מצרכים:
2 ק"ג אוסובוקו
250 גרם שעועית בובס (שעועית לבנה גדולה)
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
5 גבעולי סלרי
1 בצל בינוני
300 גרם רסק עגבניות
כמה עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
גבעול בזיליקום
פרמזן מגורד להגשה (לא חובה)



הוראות הכנה:
שמים את האוסובוקו בסיר גדול וממלאים מים עד לכיסוי ועוד קצת. מוסיפים את עלי הדפנה וחופן מלח גס ומבשלים על אש קטנה כמה שיותר זמן. אני בישלתי משהו כמו שש שעות ויצא לי מדהים.
בסיר אחר שמים את השעועית שהושרתה כמה ימים מראש והתחילה להנביט, מוסיפים מים ואפשר גם להוסיף כף כמון או כפית סודה לשתיה שיעזרו לרכך את השעועית. בשום אופן לא לבשל קטניות עם מלח. הן יוצאות קשות ולא מתרככות לעולם. מבשלים עם מכסה סגור עד שהשעועית מתרככת לחלוטין אבל לא מתפוררת. מסננים ושומרים בצד.
את כל הירקות שוטפים וקולפים. את הבצל חותכים לשמונה ואת הגזר, תפוח האדמה והסלרי חותכים לקוביות של כ1 ס"מ.
לאחר שהאוסובוקו בושל מספיק, מוציאים את העצמות הקשות מהסיר וזורקים אותן. את הבשר אפשר להוציא מהסיר, לחתוך לחתיכות קטנות ולהחזיר. מוסיפים לסיר את השעועית וירקות השורש וחצי מהכמות של רסק העגבניות. מבשלים למשך 20 דקות, מתקנים תיבול של מלח, פלפל שחור ועוד רסק עגבניות אם צריך ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מבשלים עוד חמש דקות והמנה מוכנה.
בהרבה מתכונים ממליצים להגיש עם מעט פרמזן מגורד, אז הוספתי את החלק הזה. אני לא הרגשתי צורך בכך.

טיפים ושדרוגים:

  • אם אתם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר אפשר לקחת כוס אחת של מרק ולטחון אותה במעבד מזון היטב ולאחר מכן להחזיר לסיר ולערבב היטב את המרק. ניתן לחזור על הפעולה עד שמגיעים לסמיכות הרצוייה.
  • מי שמאוד רוצה יכול להוסיף גם חצי כוס אורז בשמתי לבן בשלב של הקטניות וירקות השורש. אם כי בעיני זה מיותר.
  • לגבי רסק העגבניות – כל רסק עגבניות יתאים. כמות הפרוקטוז שנמצאת שם היא זניחה לחלוטין וחסרת כל משמעות בסיר שלם של מרק. אל תהיו יותר קדושים מהאפיפיור.
  • אם אתם לא מתחברים לג'לטיניות של האוסובוקו, אפשר להחליף את האוסובוקו בציר בקר ונתח בשר כלשהו שמתאים לבישול ארוך.
  • את העצמות אפשר לשמור ולהגיש בצלחת (כמו בתמונה שלי)

 


תגובות

תגובות

תגיות

איטלקי בישול ארוך חורף מרק מרקים קטניות

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *