Menu
צלחת פסח פליאו

צלחת פסח

צלחת פסח יכולה להיות פשוטה ומשעממת, אבל היא יכולה להראות קצת אחרת ולשקף משהו מכם. הנה הצעה לצלחת פסח בסגנון פליאוליתי.
את המצה אני לא מוצא לנכון להחליף בגרסא נטולת גלוטן. במידה ואתם לא רגישים לגלוטן, לא ייקרה לכם כלום מחתיכת מצה בערב החג.

זרוע

זרוע יכולה להיות שוק של עוף או גרון הודו, אבל עצם מוח של בקר או כבש. סופר פשוט, ומרשים.

רשימת מצרכים:
עצם מוח
מעט מלח גס להגשה



הוראות הכנה:
ממחחמים תנור ל200 מעלות, מכניסית תבנית עם העצם לתנור ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהעצם מקבלת צבע יפה. אפשר לפזר מעט מלח גס בהגשה.

ביצה

אתם לא צריכים הוראות בשביל ביצה קשה, סומך עליכם.

רשימת מצרכים:
ביצה (או ביצים)
מלח



הוראות הכנה:
מכניסים לסיר קטן את הביצה או הביצים עם מים ומלח. מביאים לתיחה + 5 דקות ומעבירים למי קרח. קולפים את הביצים בעדינות.

מרור

יש שמשתמשים במרור הגינה, אבל מרבית האנשים משתמשים בגבעול המריר של החסה בתור מרור. אז הנה סלט מרענן ששומר על העיקרון של המרירות.

רשימת מצרכים:
4 עלי חסה
רבע בצל
מיץ מחצי לימון
קליפת לימון קצוצה דק (או גרידת לימון)
חומץ בלסמי
מלח
שמן זית



הוראות הכנה:
קוצצים דק את החלק התחתון של עלי החסה בלבד ואת הבצל פורסים לפרוסות ירח דקות. מערבבים את כל החומרים יחד, תוך שנזהרים להשתמש בכמות קטנה בלבד של חומץ בלסמי.

חרוסת

את מרבית סיגי החרוסת אני לא מסוגל לאכול משום שהיא תמיד מתוקה מדי. אז החרוסת שלי מנסה לשמור על מתיקות מעודנת ביחד עם חמצמצות מרעננת ואביבית.

רשימת מצרכים:
חצי תפוח גראנד סמיט בלי הקליפה (תפוח ירוק וחמוץ)
1-2 תמר מג'הול
חופן (ממש) קטן של צימוקים
חופן אגוזי מלך
חופן שקדים
אבקת קינמון
אבקת הל
מיץ מחצי לימון



הוראות הכנה:
מכניסים את התפוח לקוצץ ירקות (אני משתמש במאסטר סלייסר) וקוצצים אותו מעט לבד. מוסיפים את שאר הפירות והאגוזים וממשיכים לקצוץ עד שמגיעים למרקם הרצוי. מוסיפים את מיץ הלימון ואת התבלינים ומערבבים בכף.

כרפס

סלרי לא חייב להיות מזון שילדים (ומבוגרים) שונאים! הוא קראנצ'י וחביב, רק צריך לעזור לו להיות טיפה יתר טעים.

רשימת מצרכים:
שני גבעולי סלרי
מעט אגוזי מלך קצוצים
דובדבנים מיובשים ללא גרעין (אפשר להחליף בחמוציות או בצימוקים)
מעט מיץ לימון



הוראות הכנה:
קוצצים דק את גבעולי הסלרי ביחד עם מעט מהעלים שלו.
קוצצים את אגוזי המלך והדובדבנים ומערבבים הכל יחד.

חזרת

חזרת יכולה להיות כמה חריפה שתרצו… אבל רצוי להכין אותה לא מספיק חריפה ואז לחזק מאשר לנסות להחליש את עוצמת החריפות.

רשימת מצרכים:
1-2 סלק בינוני
שורש חזרת
חומץ (רצוי בן יין)



הוראות הכנה:
קולפים ומבשלים את הסלקים.
במעבד מזון או על פומפיה (אני שוב השתמשתי במאסטר סלייסר) מרסקים את הסלק המבושל ביחד עם שורש החזרת הקצוץ גס. אני לא מגרד את החזרת כדי למנוע צריבה. מוסיפים חומץ ו/או מים עד שמגיעים למרקם הרצוי. אם לא מספיק חריף אפשר תמיד להוסיף עוד חתיכה של חזרת ולרסק עוד קצת.


תגובות

תגובות

תגיות

חגים סדר פסח פסח צלחת פסח

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *