Menu
נשנושי ירקות מוחמצים מתובלים

נשנושי ירקות מוחמצים מתובלים

הדבר שהכי חסר לי כשאני מכין שווארמה ביתית על המחבת זה החמוצים והסלטים ליד. ובכלל, קראנצ'יות היא תכונה שדי חסרה בתזונה הפליאוליתית. אז כל מי שמחפש משהו לכרסם ולנשנש בערב, סתם ככה או לצד כוסית ערק קפואה – זה הפתרון הצמחוני שלי.
וחוץ מזה, מדובר במאכל שמלא בחיידקים ידידותיים וחיוניים למעי. פי אלף (פי מיליון?) יותר חזק מכמוסות של פרוביוטיקה

רשימת מרכיבים:
חצי כרוב
3 קולורבי
כרובית קטנה או חצי כרובית
6 גזרים
פלפל אדום
פלפל ירוק
פלפל חריף
כמה גבעולי סלרי אמריקאי
כורכום
עלי דפנה
פלפל שחור (טחון או שלם)
מלח
מאזני משקל למטבח
קדירת כבישה גדולה



הוראות הכנה:
את הכרובית מפרקים לפרחים ואת כל שאר הירקות חותכים לפרוסות. אני השתמשתי במאסטר סלייסר לגזר והקולורבי בשביל לקבל מראה יפה יותר – ילדים אוהבים יותר חיתוכים כאלה.
את כל הירקות מערבבים בקערה גדולה ושוקלים.
מכניסים את הירקות לתוך קדירת הכבישה ומוסיפים מלח בכמות של 15 גרם מלח על כל קילו ירק (לכן שקלנו את הירקות). רצוי לדייק או לשים מעט יותר.
מוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות ביחד עם התבלינים ומלח בכמות של 15 גרם מלח לכל ליטר מים (זה אומר שצריך גם את המים למדוד)
מניחים את המשקולות של הקדירה על הירקות, מוודאי שהמים מגיעים מעל גובה המשקולות (רצוי לדחוס קצת את הירקות פנימה) וסוגרים עם המכסה.
מוסיפים מים במגרעת של הקדירה ומחכים 3-4 שבועות שבמהלכם צריך לבדוק מדי כמה ימים שהמים שבמגרעת לא התאדו ובמידת הצורך להוסיף מים. אין לפתוח את הקדירה במהלך זמן זה!
לאחר שהחודש עבר, רצוי להעביר את הירקות לצנצנות ולהעביר למקרר.

טיפים ושדרוגים:
הפלפל האדום לא יצא כל כך טוב, הירק יצא מעולה.
שחקו עם מידת החריפות והתבלינים שבכבישה, רק אל תפספסו עם כמות המלח.
הדבר החשוב ביותר הוא להכין מיד עוד מחזור, כדי שיהיה לכם גם לחודש הבא…

נשנושי ירקות מוחמצים מתובלים

נשנושי ירקות מוחמצים מתובלים

את הכרובית מפרקים לפרחים ואת כל שאר הירקות חותכים לפרוסות.

 

pickled vegetables snacks 3

את כל הירקות מערבבים בקערה גדולה ושוקלים.

pickled vegetables snacks 4

קדירת כבישה. חיונית לכבישה מסורתית (פרמנטציה)

 

pickled vegetables snacks 5

להעביר לצנצנת ומיד להכין כבושים חדשים לחודש הבא


תגובות

תגובות

תגיות

FODMAP IBS חיידקי מעי טבעוני ירקות כבושים מוחמצים פרמנטציה צמחוני

באותו עניין

תגובה אחת על “נשנושי ירקות מוחמצים מתובלים”

  1. עידן הגיב:

    איתן, הכלורידים שנמצאים במים שנועדו כדי למנוע הצטברות חיידקים לא מונעים פרמנטציה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *