Menu

האם זה פליאו – בשר אדום | בקר | עגל | כבש | טלה | חזיר | בשר ציד

האם זה פליאו - בשר אדום | בקר | עגל | כבש | טלה | חזיר

בשר בקר הוא פליאו. אין מה להסתבך עם זה יותר מדי.

נוטריאנטים:

פחממות וסיבים –  מכיל כמויות זניחות של פחממות. לא מכיל סיבים

חלבונים – מכיל חלבון מלא. יש הבדל בין סוג חומצות האמינו בבשר שריר ובגידים/עצמות/סחוסים

שומנים – בערך מחצית מהשומן הוא רווי ומחצית לא רווי.

מיקרונוטריאנטים:

מכיל כמות יפה של ברזל, אבץ, סלניום וזרחן כמו גם כמויות קטנות של נחושת ואשלגן.

מכיל כמות טובה של B12, B6 וB3.

איברים פנימיים מכילים כמויות גדולות יותר של מיקרונוטריאנטים כולל ויטמיני בי וסי שלא נמצאים בשאר חלקי הבשר.

אנטי נוטריאנטים:

לא קיימים.

צורת הכנה:

ניתן לאכול במגוון צורות הכנה. ניתן לאכילה חי. בישול ארוך פוגע בויטמיני בי (מלבד B12). בישול ארוך עוזר לרכך נתחי בשר קשים, גידים ושומן.

פרטים נוספים:

בקר אוכל עשב לעומת גידול אינטנסיבי – בקר שגדל במרעה חופשי הוא צורת הגידול האקולוגית ביותר. אבל במרבית העולם זה אינו הכרחי לצורך תזונה בריאה.

בישראל אין תנאים מתאימים לגידול בקר אוכל עשב במשך מרבית השנה, כך שמרבית הבשר אוכל העשב הוא מיובא קפוא – שזו הצורה הכי פחות אקולוגית לשינוע.

עגלים המיובאים מחו"ל חיים מקבלים תערובת במשך ההפלגה ובהמשך מגודלים בישראל למשך כמה חודשים נוספים כך שאין גם הבדל בין בקר המיובא מדרום אמריקה ואוסטרליה לבין בקר שגדל בישראל.

פרות בגידול אינטנסיבי מקבלות בישראל חציר (קש), תחמיץ ותערובת. התערובת היא החלק היקר ביותר לכן משתדלים לתת ממנה כמה שפחות. בישראל גם לא נותנים לפרות הורמונים, או B12.

דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שהבדל בהרכב חומצות השומן בין בשר אוכל עשב לבין גידול לגידול אינטנסיבי הוא כ5%, כאשר לבקר אוכל עשב יש נטייה לחומצות שומן מעט קצרות יותר ומעט יותר אומגה 3 לעומת אומגה 6. אבל מדובר בכמויות זניחות לגמרי.

שחיטה כשרה – למי שאין בעיה של לחץ דם גבוה אין בעיה עם כמויות המלח שבבשר מוכשר, למי שיש נטייה ללחץ דם גבוה מומלץ לבצע מעקב אחר לחץ הדם ובמידה ויש עלייה בלחץ הדם לשקול לעבור לבשר לא מוכשר או להשרות בשר במים ולשטוף (הפעולה האחרונה מפחיתה את כמות הנוטריאנטים שבבשר).

מה לגבי הורמונים ואנטיביוטיקה?

בישראל אסור על פי חוק לתת לפרות הורמונים.

רק פרות חולות מקבלות אנטיביוטיקה לפי הצורך והן לא נשחטות לפני שכל האנטיביוטיקה יוצאת להן מהמערכת.

האם מזון זה מתאים לפרוטוקולים ספציפיים של תזונת הפליאו?

דל פחממה – כן

אנטי-דלקתי – כן

אוטואימוני – כן

FODMAP – כן


תגובות

תגובות

תגיות

אנטיביוטיקה בבקר בקר האם בקר פליאו האם בשר בקר פליאו האם זה פליאו? האם חזיר פליאו האם כבש פליאו הורמונים בבשר חזיר כבש

באותו עניין

3 תגובות על “האם זה פליאו – בשר אדום | בקר | עגל | כבש | טלה | חזיר | בשר ציד”

  1. תפוז הגיב:

    אני מצטערת אבל אתה פשוט כותב שטויות.. רוב הבשר בארץ מכיל הרבה תוספים לא טבעיים, בין אם זה כן אנטיביוטיקה, ארסן, הזרקות של מים ג'לטין ופוספטים ועוד..
    שנייה בגוגל ויש כתבה מקיפה:
    http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1774136

    אגב, הידעת – רוב המקומות בארץ שמגדלים תרנגולות ובקר נשלטות ע"י מאפיות ויש להן מונופול דיי נרחב על גידול הבשר. כך שלשנות את אופן הגידול בארץ יהיה דיי קשה כי אין באמת תחרות.

    הלוואי והבשר היה פחות תעשייתי וכך כל מוצרי החיי והייתי מנסה את הפליאו אבל רגשית אני לא מוכנה להכניס כ"כ הרבה זיהום לתוך הגוף שלי, מגיע לו יותר טוב.

  2. עידן הגיב:

    רמי, אשמח אם תוכל להוסיף מאמר עדכני, זה ממש חשוב לי בנוגע לוויכוח שאני מנהל, תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *