Menu
איך להכין סטייק מושלם בשיטת צלייה הפוכה (רברס סיר)

איך להכין סטייק מושלם בשיטת צלייה הפוכה (רברס סיר)


יש כמה וכמה ויכוחים עזים בקהילה הקולינרית, אחד העזים שבהם הוא איך לצלות בשר על הגריל בצורה הנכונה ביותר.
האם בצליה ישירה (גריל, פלנצ'ה, מחבת), או שמא בצליה עקיפה (תנור).
התשובה היא פשוטה: אין תשובה אחת נכונה.
זה תלוי בכ"כ הרבה גורמים כמו סוג הבשר, האיכות שלו, זמן היישון, העובי של הנתח, הגודל של הנתח, עונת השנה, מצב הרוח ש/ל השף, ועוד ועוד. אין גבול למשתנים. אז איך בכל זאת נכין סטייק טוב?
היום אני אלמד אתכם איך להכין סטייק בשיטת הצליה ההפוכה. מה הכוונה? שבניגוד לדרך הרגילה של סגירת הבשר ואז צליה להגעה למידת העשיה הרצויה, אנחנו קודם כל נבשל אותו למידה הרצויה, ניתן לו לנוח טיפה, ואז נצרוב אותו.
השיטה הזאת מתאימה בעיקר לנתחים עבים בין אם שמנים ובין אם לא.

רשימת מצרכים:
סטייק משוייש עם או בלי עצם בעובי של 2 ס"מ
מלח
פלפל
מד טמפרטורה לבשר



הוראות הכנה:
מפשירים את הסטייק שיהיה בטמפרטורת החדר.
מחממים את הגריל לחום בינוני-נמוך.
מחדירים את מד החום לחלק העבה ביותר של הסטייק, ומניחים את הסטייק על רשת גבוהה כך שיהיה רחוק ממקור החום.
כאשר הטמפ' הפנימית מגיעה ל50-55 מעלות, מוציאים את הסטייק ומניחים אותו לנוח על צלחת במשך רבע שעה.
מחממים את המנגל לאש גבוהה כאשר רצוי להשתמש ב"Grill Grate" לתוצאה מייטבית.
צולים את הסטייק למשך דקה מכל צד.
מפזרים מלח גס ולפלפל שחור להגשה.
טיפים ושדרוגים:
רצוי לא לשנות כלום. פשוט.


תגובות

תגובות

תגיות

בשר גריטס גריל הפוכה סינטה צליה צליה הפוכה רמי

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *