Menu
רולדת שוק טלה חגיגית לראש השנה

רולדת שוק טלה חגיגית לראש השנה

רוסטביף. כל העולם ואחותו פונים אלי בקצביה ושואלים אם יש לי מתכון טוב לרוסטביף.
כן, יש לי. הנה הוא.

אבל בחייכם, די כבר עם הרוסטביף כל היום!

אז הנה רקחתי לכם מנה יפה, טעימה וחגיגית לכבוד החג הקרב ובא עלינו לטובה, רולדת שוק טלה ללא עצם ממולאת בתפוחים, רימונים, עשבי תיבול ומתובלת ביין רימונים ומייפל.

רשימת מצרכים לבשר:

1 שוק טלה ללא עצם פרוסה דק לרולדה

2 תפוחים בינוניים (לא חשוב הזן, כל אחד לפי טעמו)

גרגירים מרימון שלם

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

כמה עלי נענע

חצי כוס יין רימונים משובח

מעט מלח אטלנטי

צ'ילי מתוק גרוס

רשימת מצרכים למרינדה:

שארית בקבוק יין הרימונים

כף זרעי כוסברה קלויים

שני כוכבי אניס

שלוש כפות מייפל



הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

פורסים את השוק על משטח העבודה.

מורחים בצורה אחידה את תערובת המילוי

מגלגלים בצורה הדוקה, וקושרים את הנתח.
מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, שופכים לשקית ניילון ומוסיפים את השוק. סוגרים את השקית היטב, ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.
לאחר מכן מוציאים את השוק (מסננים ושומרים את המרינדה), עוטפים בנייר כסף, ומכניסים לתנור על 150 מעלות לשלוש שעות בערך.

לאחר שלוש שעות מסירים את העטיפה, מגבירים את התנור ל180 מעלות, מורחים שוב במרינדה ומחזירים לתנור לכחצי שעה או עד השחמה יפה.

לאחר ההשחמה מניחים בצד לכעשר דקות מנוחה לבשר.

בזמן שהבשר נח, שופכים את המרינדה המסוננת למחבת רחבה, ומצמצמים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מסמיך היטב.

פורסים את השוק לפרוסות יפות, מסדרים בצלחת ומזלפים מעל את המרינדה המצומצמת.

בתיאבון וחג שמח.

והנה המתכון שוב בליווי תמונות:

roasted-boneless-leg-of-lamb2

מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

roasted-boneless-leg-of-lamb1

פורסים את השוק על משטח העבודה

roasted-boneless-leg-of-lamb3

מורחים בצורה אחידה את תערובת המילוי

roasted-boneless-leg-of-lamb4

מגלגלים בצורה הדוקה

roasted-boneless-leg-of-lamb5

וקושרים את הנתח.

 

מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, שופכים לשקית ניילון ומוסיפים את השוק. סוגרים את השקית היטב, ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.
לאחר מכן מוציאים את השוק (מסננים ושומרים את המרינדה), עוטפים בנייר כסף, ומכניסים לתנור על 150 מעלות לשלוש שעות בערך.
לאחר שלוש שעות מסירים את העטיפה, מגבירים את התנור ל180 מעלות, מורחים שוב במרינדה ומחזירים לתנור לכחצי שעה או עד השחמה יפה.

 

לאחר ההשחמה מניחים בצד לכעשר דקות מנוחה לבשר

roasted-boneless-leg-of-lamb6

בזמן שהבשר נח, שופכים את המרינדה המסוננת למחבת רחבה, ומצמצמים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מסמיך היטב.

roasted-boneless-leg-of-lamb7

פורסים את השוק לפרוסות יפות

רולדת שוק טלה חגיגית לראש השנה

רולדת שוק טלה ללא עצם ממולאת בתפוחים, רימונים, עשבי תיבול ומתובלת ביין רימונים ומייפל

מסדרים בצלחת ומזלפים מעל את המרינדה המצומצמת

בתיאבון וחג שמח.


תגובות

תגובות

תגיות

בשר חג טלה מייפל צליה רוטב רולדה רוסטביף רימון

באותו עניין

תגובה אחת על “רולדת שוק טלה חגיגית לראש השנה”

  1. שגב הגיב:

    מתכון יפה ומרשים אבל ממש לא מומלץ לאכול בשר (חלבון) עם פירות (סוכר).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *