Menu

שייטל מוקפץ בגוון אסיאתי


נשארו לי כמה נתחי ראמפ מיושן, וחתיכת שייטל חמודה שהתיישנה אצלי שלושה שבועות, אז הנה מתכון חביב למי שתהה מה לעשות איתן:

רשימת מצרכים:

½ קילוגרם שייטל מיושן היטב
2-1 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק ללא גרעינים
5-4 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3-2 כוכבי אניס
1 כף זרעי כוסברה
3 שיני שום
חופן עלי נענע קצוצים דק
1 כף קליפת לימון מגוררת
חצי עד שלושת-רבעי כוס שמן זית
מלח ים גס



הוראות הכנה:

1.מנקים את השייטל היטב ופורסים לפרוסות דקות.
2. כותשים יחד את הפלפל הירוק החריף עם הג'ינג'ר, השום, כוכבי האניס, זרעי הכוסברה, עלי הנענע וגרירת הלימון.
3. מערבבים את המשחה שנוצרה עם שמן הזית, ומשרים את פרוסות השייטל במרינדה למשך שש שעות לערך.
4. מחממים מחבת ברזל עד שהיא מתלהטת.
5. מוציאים את פרוסות השייטל מהמרינדה וצורבים על המחבת הלוהטת דקה-שתיים על כל צד.
6. בהגשה מפזרים מעט מלח ים גס על כל פרוסת שייטל.


תגובות

תגובות

תגיות

בישול מהיר בקר מוקפץ שייטל

באותו עניין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *