Menu

שוקרוט, הכוכב הגרמני.

יש לי וידוי קטן.
אני מת על גרמניה.
אני יודע שזה עלול להיות קצת נושא טעון, אבל באמת שאני מת עליה. הייתי שם שלושה ימים, וזה המקום השני הכי מדהים שראיתי באירופה. הנופים, האנשים (אדיבים, נחמדים ומסבירי פנים, במיוחד לאחר שאתה אומר שאתה מישראל), הבירה…. אוי הבירה…. והנקניקים. את כמות הבשר שאכלתי בשלושה ימים בגרמניה, לא אכלתי בשלושה שבועות בשאר אירופה.

אז היום גיליתי שבצירוף מקרים נהדר, גם יש לי המון שאריות נקניקים במקרר, וגם אחי ואחותי באים לביקור. כיוון שלא הספקתי לקנות בשר לסופ"ש, החלטתי לשדך את הנקניקים עם צנצנת הכרוב הכבוש שהכנתי, ולהכין את אחד המאכלים הטעימים שיש למטבח הגרמני להציע.
שוקרוט הוא שריד לתקופה שלא היו קופסאות שימורים, בשר טרי או סופר עם ירקות טריים בכל עונות השנה בכל פינת רחוב. גם נקניקים וגם ירקות כבושים הם דרכי שימור מסורתיות לשימור ארוך של מזון. בגדול, זו דרך נהדרת לאכול אוכל מזין בחורף. משדכים את הכרוב הכבוש לנקניקים שיש בבית, קצת תיבול, והנה לנו תבשיל חורפי נהדר, מחמם, מזין ובריא.

הכנת שוקרוט

נתחיל בשני בצלים גדולים פרוסים דק, מטוגנים בהמון חמאה (או שומן בקר/אווז לשומרי הכשרות). לאחר טיגון קל, נוסיף לבצל ראש שום שלם קלוף ופרוס.
כאשר הבצל והשום מוזהבים היטב, נכניס לסיר את תערובת הנקניקים שלנו. אצלי היו פרוסות שומן חזיר מעושן (ניתן להחליף בבייקון/חזה אווז מעושן קצוץ לקוביות קטנות), הקבנוס הנהדר של המזווה, הסלמי המדהים של דובי פורת (פרוס וחתוך לרצועות), ונקניקיית טוסקנה של אלן טלמור פרוסה דק. סה"כ, בערך 400 גר' נקניקים.
20150116_125414
לאחר טיגון יסודי, הכרוב הכבוש הוסף לתבשיל, בערך שלוש כוסות:
20150116_125726
את השוקרוט תיבלתי בפלפל, מעט כמון, ושתי כפות קימל קלוי ושבור במכתש ועלי, וכן פחית בירה (גרמנית כמובן) כדי שלא יתייבש.
השוקרוט מוכן לאחר כחצי שעה על אש נמוכה (לאחר הרתחה), למרות שאצלי הוא התבשל כשעתיים, עשה לו רק טוב. לפני ההגשה מוסיפים לתבשיל כ100 גר' חמאה משובחת, ומערבבים היטב עד להמסה.
בזמן שהשוקרוט נמנם לו על האש, הכנתי פירה פשוט מתפו"א וכרובית (חצי חצי), מלח, פלפל, מוסקט, והמון חמאה ושמנת מתוקה, וכך התבשיל הוגש:
20150116_151558


תגובות

תגובות

תגיות

בשר מתכון נקניק נקניקיות שוקרוט תבשיל

באותו עניין

3 תגובות על “שוקרוט, הכוכב הגרמני.”

  1. רוני הגיב:

    תוכל בבקשה להעלות מתכון של הכרוב הכבוש?

  2. יובל הגיב:

    הרסת הכל עם הבירה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *