Menu
לחמניות המבורגר פליאו, יש חיה כזאת?

לחמניות המבורגר פליאו, יש חיה כזאת?


טוב, לאחר החורף הארוך שבא עלינו לטובה (שלושה ימים שלמים!!!), קמתי בבוקר ליום שמשי וחם. שתיתי קפה ונזכרתי שאתמול חזרתי מהעבודה עם כמה נתחים יפים שלא הצלחתי לעמוד בפניהם.
טלפון אחד ושעה אחרי, איתן התייצב אצלי בבית עם מצלמה טעונה ורעב בבטן.
לאחר שיחה סוערת ומעניינת על תחליפי פליאו, החלטתי להראות לאיתן שאמנם לחם פליאו זה לא הרעיון הכי בריא שיש, אבל הוא די הכרחי לקבלת ההמבורגר המושלם.
אז הנה המתכון שלי ללחמניות המבורגר "כשרות" פליאו:

רשימת מצרכים:
קופסא של חצי קילו טחינה גולמית איכותית, רצוי מונבטת, אבל בכל מקרה לעולם לא טחינה מלאה שאינה מונבטת.
6 ביצי חופש גדולות
שתי כפיות מחוקות סודה לשתיה
כפית מלח
מיץ מחצי לימון
רבע כוס (כ50 מל') מים.



הוראות הכנה:
שופכים את הטחינה הגולמית לקערת ערבוב. חשוב להשתמש בטחינה טרייה כדי למנוע את המשקע שיש בתחתית.
מוסיפים לטחינה את הביצים, המים, המלח והסודה, ומתחילים לטרוף היטב. לאחר שהכל התחבר, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב. המרקם צריך להיות של טחינה מעט סמיכה, אבל עדיין מעט נוזלית.
את הבלילה שופכים לרינג משומן, או לתבנית לחמניות מסיליקון, ומכניסים לתנור חם, 180 מעלות, לכ10 דקות (עד שקיסם עץ הננעץ במרכז יוצא יבש)
מוציאים מהתנור, מקררים מעט, ומוציאים מהרינג.
בתיאבון….

טיפים ושדרוגים:
המתכון הזה מתאים גם לאפיית לחם פליאו, את הבלילה שופכים לתבנית אינגליש קייק, ואופים כ30-40 דקות.
ניתן להוסיף לבלילה תבלינים, אגוזים, בצל מטוגן, זיתים או עגבניות מיובשות.
ניתן לוותר על  המלח, להחליף את המים במיץ תפוזים, להוסיף לבלילה מעט דבש או מייפל ולהכין בסיס לעוגת לקח (ספוג).
ניתן להמיר את הטחינה בכל חמאת אגוזים כלשהי (לוז, שקדים, קשיו וכו')

tahini bun recipe1

תכינו מראש את כל החומרים, ככה מוודאים שלא שכחתם כלום בתהליך ההכנה ולא צריך לרוץ פתאום לסופר.

טורפים היטב את כלהמצרכים לקבלת עיסה הומוגנית, שלא ישארו חתיכות טחינה גולמית בלחם.

טורפים היטב את כל המצרכים לקבלת עיסה הומוגנית, שלא ישארו חתיכות טחינה גולמית בלחם.

למזוג בזהירות לרינג, שלא יטפטף מסביב.

למזוג בזהירות לרינג, שלא יטפטף מסביב.

וככה זה נראה ביציאה מהתנור...

וככה זה נראה ביציאה מהתנור…

שלמות....

שלמות….

 


תגובות

תגובות

תגיות

אפיה. בשר המבורגר טחינה לחם לחם פליאו לחמניה לחמניות

באותו עניין

2 תגובות על “לחמניות המבורגר פליאו, יש חיה כזאת?”

  1. שגב הגיב:

    באיזה טחינה אתם משתמשים?
    ולדעתי, אתם יותר מדי "מקצינים" עם הפחד ממזון "מלא". חוץ מזה, ממש נחמד לראות מתכון ללחניה בלי קמחים "פליאו".

  2. Ifu הגיב:

    יש לי טחינת אל ארז
    זוהי טחינה באבני ריחיים
    רשום 100% שומשום טהור
    האם טוב?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *